Sep 18, 2009

Návod: OBLEČENÍ - změny kategorií a odemčení kariérního

Kariérní oděvy si můžete ve hře odemknout cheatem "unlockooutfits on", který zadáte PŘEDTÍM než pošlete simíka k šatníku. Jenže pak je k dispozici pouze pro kategorii "každodenní".

Pokud chcete třeba ninja oblek na cvičení nebo smoking jako formální oděv, můžete si to jednoduše odemknout přes program TSR Workshop.

Klikněte pro zvětšení

Tady vidíte, že kariérní oděv je v katalogu k dispozici jako sportovní.
Stejným postupem si můžete upravovat kategorie nekariérních oděvů, co máte v základní hře od EA. (Jak na oblečení ze Store zatím nevím, případně doplním časem).
Tyto šaty jsou standardně jenom jako formální, na obrázku vidíte, že je mám k dispozici jako každodenní.
Klikněte pro zvětšení


Je to opravdu velmi jednoduché
1/ stáhněte si a nainstalujte TSR Workshop

2/ spusťte program, zadejte "Create New Project"

3/ Nabídne vám čtyři kategorie - oblečení, vlasy, makeup a doplňky. Vyberte si oblečení. Rozbalí se menu, kde si musíte vybrat oděvní kategorii podle pohlaví, věku a použití. Vyberte si podle toho, co se chystáte udělat - pokud chcete pracovat s kariérními oděvy, ty jsou v kategorii Každodenní tedy "Everyday". Podle obrázků si vyberte to oblečení, se kterým budete pracovat, klikněte na něj a pak dole na šipku NEXT.

4/ Přejmenujte si ID označené šipkou. To je důležité, abyste si omylem nepřepsali původní soubor ve hře! Ostatní kolonky můžete a nemusíte vyplnit, hře je to jedno. Slouží pro vás a pro identifikaci downloadu.

Poté zase klikněte dole na tlačítko "Next". Dostanete se do celkem zbytečné obrazovky, která se jmenuje Finished, zde pouze dejte dole "OK".

5/ Rozbalte si oděvní kategorie - viz modrá šipka.

6/ U kariérního oblečení musíte zrušit volbu "Skrýt v CAS", protože ho chcete normálně vidět - zrušte zaškrtnutí u spodní červené šipky, tedy "IsHiddenInCas". Pokud má být toto oblečení normálně v nabídce, tento čtvereček NESMÍ být zaškrtnutý. Upravujete-li NEkariérní oblečení, bod 6 se vás netýká, přeskočte ho.

7/ Vyberte si kategorie, ve kterých chcete oblečení v vidět (viz horní červená šipka). Např. pro ty formální šaty z mého obrázku tady zaškrtnete kategorii každodenní. Nebo třeba plavky :) Záleží jen na vás. Původní kategorii (v tomto případě formální oblečení) nezaškrtávejte, jinak ty šaty uvidíte v katalogu ve formálních oděvech zbytečně dvakrát.

Pro neangličtináře překlad kategorií:
EVERDAY - KAŽDODENNÍ
FORMALWEAR - FORMÁLNÍ
SLEEPWEAR - OBLEČENÍ NA SPANÍ
SWIMWEAR - PLAVKY
ATHLETIC - SPORTOVNÍ
To je všechno, co vás zajímá. Pokud jste běžný hráč, ostatní kategorie ignorujte. Což platí i pro další části menu, neměňte věkovou kategorii ani nic jiného.

8/ Když máte hotovo, klikněte na "File" (viz růžová šipka). Zvolte Export-to Sims3pack. Bude vás otravovat v tuto chvíli zbytečná obrazovka, kam se píše jméno autora downloadu - ignorujte a klikněte na OK. Vyberte si místo, kde ten soubor dokážete najít, např. ho umístěte na Plochu a dejte Uložit.

Poté ten soubor nainstalujte do hry jako obvykle.

1 comment:

Anonymous said...

ahoj :) tohle se nijak nak nebude tykat obleceni a zmeny kategorii ve kterychho budemenachazet ja mam trochu jiny dotaz k tomuto programu vim ze pres nej jdou vytvaret nove predmety vlasy make-upy atd ae nejak sem zatim na to neprisla na netu sem hledala tutorial ae je jenom v anglictine nerikam ze neumim vubec anglicky a i kdybych neumela slovniky existuji o to tu ae nejde pry je k tomu nejaky program milkshape 3D ten sem si taky stahla ae nejak se s nim neumim domluvit vubec me neposloucha :-D:-D a hned pri jednom tutorilu je ze mam importovat napr vlasy do milkshape ae kdyz hledam urcity format pod kterym bych to mela importovat tak to nejak neni :-D:-D jestli to nak vis nebo neco tomu podobneho tak by si tu mohla udelat naky navod na upravu objektu vlasu atd (btw omlouvam se ze to neni k tematu tohotoo clanku ae nevedela jsem kam to napsat a tady je aspon spolecny ten program no :-D tak sem to soupla tady)